Over ons

Historie

Historie


Antieke hobby sinds 1965.
In een grijs verleden leverde Lambert van Alebeek als bakker dagelijks zijn bestellingen af bij boerderijen en landhuizen in de omgeving. Daar ontdekte hij zijn voorliefde voor antieke bouwmaterialen. Zijn klanten vervingen schouwen en plavuizen vloeren. Al snel kocht hij hun ‘overschotten’ op en zo groeide zijn verzameling gestaag. In 1972 maakte hij van zijn liefhebberij zijn beroep. In het Brabantse Udenhout vindt u de zelfvergaarde voorraad antieke bouwmaterialen van ‘t Achterhuis. Breng een bezoek aan de sfeervolle showrooms en ervaar de liefde voor oude materialen.


lees meer

't Achterhuis anno 2015

't Achterhuis anno 2015


Vermits 't Achterhuis al 50 jaar bestaat heeft het er al een hele geschiedenis op zitten.

Men is van een eenmanszaak naar een familiebedrijf met ongeveer 15 werknemers gegroeid met de tweede generatie aan de leiding. 't Achterhuis heeft door de jaren heen "wereldwijd" naamsbekendheid gekregen. Het internationale clienteel bestaat uit antiekhandelaren, architecten, bouwbedrijven, decorateurs, hotelketens, pretparken, restaurants, winkelketens maar ook iedere particulier die (ver-) bouwplannen heeft of zijn interieur wil verfraaien.

Men is van 1 showroom, 1 werkplaats en 1 vrachtwagen gegroeid naar groter en meer, veel meer....

De vele showrooms bevinden zich ondertussen in verschillende gebouwen, verspreid over 25.000m2 terrein, aangekleed als sfeervolle voorbeeldinterieurs. Hier kunnen bezoekers zich laten zich laten inspireren en adviseren door een van de deskundige adviseurs.

 


lees meer

Ateliers

Ateliers


Al 50 jaar lang is 't Achterhuis handelaar in antieke bouwmaterialen. In die 50 jaar heeft zij een groot netwerk opgebouwd via dewelke zij de prachtigste materialen verzamelt uit heel Europa. Zodra deze materialen arriveren in Udenhout worden ze grondig en deskundig geinspecteerd. De bouwmaterialen worden gesorteerd, schoongemaakt, eventueel gerestaureerd of aangepast door de juiste vakman in het juiste atelier.
't Acherhuis doet alles in eigen beheer. Er is een eigen smederij, natuursteenzagerij en schrijnwerkerij. Maatwerk in onze eigen ateliers te Udenhout of Frankrijk is ook mogelijk.


lees meer

Logistiek

Logistiek


’t Achterhuis biedt alles onder één dak. Zo is ook op gebied van logistiek alles goed geregeld.

Orders worden zorgvuldig klaargezet en ingepakt. Daarna kan de klant zijn bestelling afhalen maar ook laten leveren. ’t Achterhuis beschikt over 3 vrachtwagens. Afhankelijk van het soort goederen, de hoeveelheid en het afleveradres wordt bepaald met welke vrachtwagen er geleverd wordt.

Voor de internationale orders werken we nauw samen met vaste externe transporteurs. Er is de mogelijkheid om per trein, vliegtuig of zeecontainer goederen te verschepen. Maar ook gewoon via de weg.

Ook is 't Achterhuis gespecialiseerd in het verpakken van de materialen voor export.


lees meer

Bruin Café ’t Spiegeltje

Bruin Café ’t Spiegeltje


Nadat u alle showrooms en buitenterreinen bezocht heeft kunt u tot rust komen in ons eigen Brabants Café ’t Spiegeltje. Aan de leestafel kunt u zich verder laten inspireren door de documentatie en boeken die er liggen, onder het genot van een heerlijk kopje koffie. Maar ook het interieur van het café kan u inspireren. Het café werd geheel gebouwd uit oude bouwmaterialen.

 


lees meer

't Achterhuis

Pers


Dat 't Achterhuis door de jaren heen meer "een begrip" geworden is dan "een naam" is natuurlijk ook te danken aan de pers.

Regelmatig werd/ wordt er een artikel of een redactioneel stuk geschreven over dit bedrijf. Maar ook adverteren doet 't Achterhuis op z'n best. Zowel nationaal als internationaal.
lees meer

't Achterhuis

TV


Dat 't Achterhuis door de jaren heen meer "een begrip" geworden is dan "een naam" is natuurlijk ook te danken aan de TV.

Regelmatig kwam 't Achterhuis in beeld bij gerenommeerde programma's als: "Barend en van Dorp", "Eigen Huis en Tuin", "In en om het Huis", "Woon- en Klusmagazine"...

lees meer